Председница Удружења “Понуђачи Србије” , Јасмина Марковић говорила је за Радио телевизију Врњачка Бања о одржаном скупу “Механизми за унапређење конкуренције”.

Том приликом је истакла да Пословно удружење понуђача Србије у поступцима јавних набавки спроводи пројекат „Механизми за унапређење конкуренције у јавним набавкама у процесу приступања ЕУ” који се финансира из средстава пројекта “Припреми се за учешће”, а који заједнички спроводе Центар за европске политике, НАЛЕД и Центар савремене политике, уз подршку Делегације Европске уније у Србији.
Навела је да оно што посебно карактерише систем јавних набавки у Србији је низак ниво конкуренције. У поступцима у просеку учествују 2,5 понуђача, што је међу најнижим просецима у региону југоисточне Европе, иако је број регистрованих понуђача за последњих пет година повећан.

У оквиру скупа Удружење је одржало Панел дискусију и Семинар у присуству представника Комисије за заштиту конкуренције и стручњака из области јавних набавки, као и представника локалних наручилаца и понуђача, где се дискутовало о актуелној пракси у вези са заштитом конкуренције у поступцима јавних набавки.

Изјаву председнице можете погледати на ЛИНКУ