Представљамо вам кратак анимирани видео израђен у оквиру пројекта „Механизми за унапређење конкуренције у јавним набавкама у процесу приступања ЕУ”, који се финансира из средстава пројекта “Припреми се за учешће”, а који подржава Делегација Европске уније у Србији (Пројекат: Јачање капацитета организација цивилног друштва за активно учешће у преговорима о приступању ЕУ кроз изабране радне групе Националног конвента о ЕУ” (Припреми се за учешће – П2П), који финансира Европска унија).

АНИМАЦИЈУ ПОГЛЕДАЈТЕ НА ЛИНКУ

Анимација на сажет начин представља стање конкуренције у нашој држави и кратке препоруке за њено унапређење. У наредном периоду објавићемо и детаљно образложење препорука које су креиране на основу мониторинга конкуренције у јавним набавкама, свакодневне комуникације са свим актерима у поступцима јавних набавки, као и на основу размене искуства сјајних стручњака на скупу који смо одржали у Врњачкој Бањи. Како је било у Врњачкој Бањи подсетите се на ЛИНКУ.

Општи циљ пројекта који смо реализовали је допринос грађанског друштва демократским реформама које се одвијају кроз процес европских интеграција, активном борбом против корупције и залагањем за унапређење нивоа транспарентности и конкуренције која је предуслов за унапређење пословања малих и средњих привредних друштава и предузетника и уопште побољшања целокупног привредног амбијента у Србији, а самим тим уштеде буџетских средстава. Уз поштовање препорука за унапређење конкуренције чврсто верујемо да овај циљ може бити у великој мери остварен.

Наставићемо са позитивном праксом учешћа у унапређењу система јавних набавки, јер само унапређен систем јавних набавки може довести до повећања конкуренције, а самим тим до побољшања читавог привредног и друштвеног система у нашој држави. Хвала свим партнерима који нам у овоме помажу.

ДА СЕ ПОВЕРЕЊЕ НА ТРЖИШТУ ВРАТИ И ДА ПРИВРЕДА ЕВРОПСКЕ СТАНДАРДЕ ПРАТИ !