Удружење „Понуђачи Србије” са задовољством представља ПРЕПОРУКЕ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ КОНКУРЕНЦИЈЕ, које су као крајњи продукт израђене у оквиру пројекта „Механизми за унапређење конкуренције у јавним набавкама у процесу приступања ЕУ”, који се финансира из средстава пројекта “Припреми се за учешће”, а који подржава Делегација Европске уније у Србији (Пун назив пројеката: Јачање капацитета организација цивилног друштва за активно учешће у преговорима о приступању ЕУ кроз изабране радне групе Националног конвента о ЕУ” (Припреми се за учешће – П2П), који финансира Европска унија).

Препоруке су образложене у word формату, док је сликовит приказ израђен у презентацији. Кликом на жељену верзију (српску или енглеску) упознајте се са корективним предлозима за унапређење конкуренције.

Напомена: Презентације скините на ваш рачунар због прегледности.

ПРЕПОРУКЕ

RECOMMENDATIONS

ПРЕЗЕНТАЦИЈА

PRESENTATION

Општи циљ пројекта који смо реализовали је допринос грађанског друштва демократским реформама које се одвијају кроз процес европских интеграција, активном борбом против корупције и залагањем за унапређење нивоа транспарентности и конкуренције која је предуслов за унапређење пословања малих и средњих привредних друштава и предузетника и уопште побољшања целокупног привредног амбијента у Србији, а самим тим уштеде буџетских средстава.

Уз поштовање препорука за унапређење конкуренције чврсто верујемо да овај циљ може бити у великој мери остварен и да систем јавних набавки у великој мери може бити унапређен, што ће довести до напретка у целокупној привредној и друштвеној делатности наше државе.

Подсетите се и АНИМИРАНОГ ВИДЕА који на сажет начин представља стање конкуренције у Србији.

Удружење је кроз пројекат спроводило низ активности које су помогле да креирамо наведене препоруке. Захваљујући конструктивним предлозима и интеракцији свих учесника на скупу који смо одржали у Врњачкој Бањи у октобру, циљ овог пројекта је постигнут. Захваљујемо се свим партнерима на сарадњи.

ДА СЕ ПОВЕРЕЊЕ НА ТРЖИШТУ ВРАТИ И ДА ПРИВРЕДА ЕВРОПСКЕ СТАНДАРДЕ ПРАТИ !